bitvazaurozay (bitvazaurozay) wrote,
bitvazaurozay
bitvazaurozay

Паки и паки, буки и бяки



Часто доводиться чути від адептів МПвУ, що так звана церковно-слов'янська мова буцімто є якоюсь сакральною чи священною і коли служити саме на ній то сходить більше благодаті чи щось в такому дусі але цікаво, чи євангельське взагалі це вчення, про якісь сакральні мови?

З Євангелії ми дізнаємося, що Христос такими мовами не користувався ніколи і говорив простою мовою, бо Його добре розуміли абсолютно всі верстви населення. Сам же Христос наказав апостолам: "Отже, йдіть, навчайте всі народи, хрестячи їх в ім'я Отця, і Сина і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все що Я заповів вам". (Мф 28:19-20)

Абсолютно зрозуміло, що навчати народи треба на зрозумілих для них мовах, інакше процес навчання може м'яко кажучи дуже затягнутися. Але навіть якщо комусь було і незрозуміло, " Ще багато чого маю сказати вам, але ви не можете вмістити" (Ін 16: 12), то Господь обіцяв прислати "Духа істини" (Ін 14:16-17), "Коли ж прийде Він, дух істини, то наставить вас на всяку правду" (Ін 16:13).


І ось ця подія сталася. Коли настав день П’ятдесятницi, усі вони були однодушно вкупі. 2 I раптом зчинився шум з неба, ніби від сильного вітру, i наповнив увесь дім, де вони перебували. 3 I з’явились їм розділені язики, мов вогненні, i спочили по одному на кожному з них. 4 I сповнилися всі Духа Святого, i почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм провіщати.
5 У Єрусалимі ж перебували юдеї, люди побожні, з усякого народу під небесами. 6 Коли зчинився цей шум, зібрався народ i схвилювався; бо кожний чув, що вони говорять його мовою. 7 I всі були вражені i дивувалися, кажучи один до одного: «Чи не всі ці, якi говорять, галiлеяни? 8 Як же ми чуємо кожен свою рідну мову, в якій народилися. 9 Парфяни, i мідяни, i еламiти, i жителі Месопотамії, Юдеї i Каппадокiї, Понту та Асiї, 10 Фригiї i Памфілії, Єгип¬ту i країв Лівії, прилеглих до Киринеї, i захожі з Риму, юдеї та прозелiти, 11 критяни й аравитяни, чуємо, що вони говорять нашими мовами про великі діла Божі?» 12 I дивувалися всі i, не розуміючи, казали один одному: «Що це значить?
(Діяння 2:1-12)

Як бачимо Святий Дух наділив апостолів даром говоріння на різних мовах, а потім по мірі розповсюдження християнства почали з'являтися проповідники з різних народів які вчили своїх одноплемінників Слову Божому на рідній мові і як святі рівноапостольні Кирило та Мефодій перекладати його на зрозумілі людям мови. Але МПвУшники як євангельські фарисеї воліють порушувати заповідь Божу заради передань своїх. (Мф 15:3).

Ба вони навіть не зупиняються перед хулою на Духа Святого (Мф 12:31) для захисту своїх передань і ці хижі вовки в овечих шкурах (Мф 7:15) вводять в оману довірливих людей і ведуть їх до погибелі змушуючи вислуховувати незрозумілу для простих людей мову закриваючи для тих можливість слухати Слово Боже на рідній мові як велів Спаситель на Дух Святий.

«Коли вся церква зійдеться разом, і всі почнуть говорити незнайомими мовами, і увійдуть до вас недосвідчені або невіруючі, то чи не скажуть, що ви біснуєтесь?(1 Кор 14:23)
Tags: РПЦ, мнение, религия
Subscribe

Recent Posts from This Journal

Buy for 50 tokens
Там маленькие кажутся большими, Там толстенькие кажутся худыми, Там головы у всех, как у гигантов, А руки, как у лучших музыкантов. Там зеркала изогнуты, как блюдца, И все смеются, и все смеются, И все смеются. (с) В столиці пройшов щорічний фестиваль шизофренії та брехні. Понад 55 000 зомбаків…
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments