bitvazaurozay

В Україні від КОВІД-19 померло більше 200 людей і 1000 від одних лише самогубств!

Я розумію, що цей ВІРУС Ковід-19 дуже ПОБОЖНИЙ, ПРИРОДОЛЮБИВИЙ і підтримує МАЛИЙ і середній БІЗНЕС, бо ходить виключно у церкву, в парк та по маленьких магазинчиках, оминаючи «Епіцентри», гіпермаркети, «Велюри», банки та ломбарди!


Але мені важко повірити, що є більша імовірність зараження в маленькому ларьку, ніж у гіпермаркеті; чи, наприклад, у храмі небезпечніше (з дотриманням масочного режиму та карантинних обмежень), ніж у черзі під банком, тицяючи голими пальчиками по клавішах терміналу, чи планшету у Приваті, які ніхто не дизінфікує.


Тому я підтримую малих підприємців, як і людей, які вважають, що прогулянка парком не є більш небезпечною, ніж каса гіпермаркету. Тим більше, що на відміну від цивілізованого світу, де діє КАРАНТИН (тобто держава не лише обмежує, але і ЗАБЕЗПЕЧУЄ людину вдома), у нас САМОІЗОЛЯЦІЯ (коли спасіння потопаючих є справою самих потопаючих).
І якщо, за різними даними, в Україні від КОВІД-19 померло більше 200 людей (майже всі з яких мали супутні хвороби), то за цей же період сталося близько 1000 одних лише самогубств!


Вважаю, що боротися з хворобою потрібно, але не «ведмежими обіймами»!
Тому, коли бачу таку явну несправедливість, то мушу назвати чорне - чорним, а біле - білим!

***
Всім, кому захочеться мене заткнути словами, що політика і бізнес не наше (священиків) діло, пригадаю:


1. Соціальна справедливість була темою більшості заповідей Старого Завіту!
2. На священика було покладено обов'язок встановити правду, в т.ч. встановити винного і захистити невинного.
3. Пророк Ілля викривав не лише відступлення Ахава від істинної віри, а і його злочини як царя. Викривав Єзавель за те, що відібрала виноградник у бідного.
4. Пророк і Предтеча Іоан Хреститель, за словом Ісуса Христа, найбільший з-поміж народжених від жінок, сміливо викривав гріхи Ірода, військової старшини, їх аморальність, чи «корупційні схеми», не прикриваючись фіговим листочком «всякої влади від Бога» і т.д. І вбили його не за хрещення Ісуса Христа, чи його моральні проповіді, а якраз за те, що викривав гріхи Ірода і сміливо говорив владі правду прямо в лице!
5. Сам Христос використовував всі епітети (див 23 розділ Євангелія від Матвія) щодо лицемірства, корупційності, грошолюбства юдейської старшини та Ірода, називаючи його «лисицею». І хто хотів би з Нього склеїти слабачка, що учив лише про «праву-ліву щоку», хай згадає, як коли Христа Самого ударили по щоці, Він став на захисті правди: «Як Я сказав зле, то доведи, що зле, а як добре, то за що б’єш Мене?»
6. Так само сміливо поводили себе і Його учні, і їх послідовники, ніколи не вдаючись до плазування перед владою, коли та була не права.
7. Приклад святителя Іоана Златоустого і його захисту простого народу від свавілля імператриці Євдоксії (нової Єзавелі).
8. Приклад Василія Великого, коли навіть перед імператором не прихилявся, бо він «Єпископ Божий»
9. Приклад святителя Миколая Мірлікійського, що захистив неправедно засуджених воєвод, стримавши меч ката і т.д.
(Священиків і знаючих людей прошу доповнити цей ряд у коментарях).
Тому, мені видається, що вже пора і Церкві називати своїми іменами те, що робиться у державі...

Роман Грищук

Buy for 50 tokens
Там маленькие кажутся большими, Там толстенькие кажутся худыми, Там головы у всех, как у гигантов, А руки, как у лучших музыкантов. Там зеркала изогнуты, как блюдца, И все смеются, и все смеются, И все смеются. (с) В столиці пройшов щорічний фестиваль шизофренії та брехні. Понад 55 000 зомбаків…

Error

default userpic

Your IP address will be recorded 

When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.